Bursa’da SARS COV-2’ye karşı nano-solüsyon çalışması sonuç verdi

Bursa Çekirge Devlet Hastanesinde görevli Op. Dr. Ahmet Ümit Sabancı tarafından geliştirilen nano-solüsyonların, yapılan çalışmalar sonucu bakteri ile virüslerin üremesi ve çoğalmasını durdurduğu belirlendi.

Bursa’da Covid-19 virüsünü ağız ve burunda öldüren sprey üretildi

Bursa’da, Op. Dr. Ahmet Ümit Sabancı’nın geliştirdiği nanoteknolojik solüsyonun Covid-19 virüsünü 1 dakika içerisinde yok ettiği tespit edildi. Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) anti mikrobiyal etkinlik analizleri yapılan solüsyon, burun spreyi haline getirilerek, eczanelerde satılmaya başlandı.

Bu sprey Covid-19 Hastalığının etkeni olan SARS Cov-2’yi bir dakikada inaktive ediyor

Virüslere karşı geliştirilen spreyin zatürreyi de engellediği anlaşıldı!

Opr. Dr. Ahmet Ümit Sabancı’nın bir grup öğretim üyesiyle geliştirdiği ve yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı etkili olduğu bildirilen nanoteknolojik solüsyonların, zatürreyi (pnömoni) de engellediği belirlendi.

12. Uluslararası Sterilizasyon Dezenfeksiyon Kongresi

“Daha Küçük Nanopartikül Daha Büyük Etkinlik: Yoğun Bakım Ünitelerinde Hem Hasta Hem Çalışanı Korumak Nanopartikül Lipozomlarla Mümkün mü?” adlı çalışmamız Sözlü Bildiri dalında Birincilik Ödülüne layık görüldü.

DAS-Sözlü Bildiri Birincilik Ödülü

37. ANKEM Akılcı Antibiyotik Kullanımı Kongresi

“Pantoteknik Asitli Nanopartikül Lipozomal Ozon Solüsyonları Vajinit Tedavisinde Bir Yer Bulabilir mi?” başlıklı çalışmamız Sözel Sunu İkincilik Ödülüne layık görüldü.

Veteriner Patoloji Derneği

‘Deneysel Fare Meme Kanseri Modelinde Paklitaksel ve Ozon Uygulamalarının Tümör Proliferasyonu ve Vaskülogenezisi Üzerine Etkilerinin Araştırılması’ başlıklı çalışma ile Veteriner Patoloji Derneği tarafından 04-08 Eylül 2023 tarihleri arasında Erzurum’da düzenlenen XI. Ulusal / II. Uluslararası Veteriner Patoloji Kongresi’nde Poster Bildiri Birincilik Ödülü’ne layık görülmüştür.

19. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Tavukçuluk fuarındaydık

’30 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında İzmir’de yapılan fuar etkinliğine, standımızla biz de katıldık. Ürünlerimiz ve araştırmalarımız hakkında bilgiyi, standımıza ilgi gösteren tüm katılımcılarla paylaştık.